Сантос подготвя поклонение за Пеле

На Бъдни вечер беше показано видеос Краля на футбола, на което се вижда, че бразилската легенда е със семейството си

Спорт
18:35 - 26 Декември 2022
13293
Сантос подготвя поклонение за Пеле

Здравословното състояние на Пеле е критично и дъщеря му каза, че звездата все още се бори за живота си. Заради това как е бразилската звезда, на стадион Вила Белмиро от бразилския Сантос вече подготвят погребението му, ако най-големият идол на клуба почине в близките часове или дни. Кралят е жив, но е в болница с разсейки на рак и в много критично състояние, съобщи "Мунсо Депортиво". 

Въпреки това ръководството на Сантос започна да организира погребението му, в случай че скоро пристигнат лоши новини от израелската болница Алберт Айнщайн в Сан Пабло.

Както FutebolNews публикува във видео, на стадиона може да се види нещо като гробница с размерите на тези, използвани в Египет за великите фараони, със златни изображения и специални дизайни отстрани, пише Труд.

Друго от изображенията, циркулиращи в бразилските медии, е свързано с гигантска палатка в средата на стадион Сантос и широко разпространените спекулации са, че там ще се проведе поклонението.

За да покаже облекчение и да обяви как се справя бразилската звезда, дъщеря му Кели публикува в профила си в Instagram снимка, която беше затрогваща - баща й лежеше в болничното легло, в компанията на близките си. "Все още сме тук, в битка и с вяра. Още една нощ заедно", написа тя.

Трикратният световен шампион беше хоспитализиран, за да се оцени промяната в химиотерапията, която получава от септември за рака на дебелото черво.

Дни по-късно обаче израелската болница в Сан Пабло съобщи, че той също е бил лекуван от респираторна инфекция, която би била следствие от COVID.

Най-тежката новина дойде в сряда, когато лекарите обявиха, че състоянието на рака му се е влошило и че звездата се нуждае от "по-големи грижи, свързани с бъбречна и сърдечна дисфункция".

От Сантос дори обявиха, че ще модифицират емблемата и дизайна на фланелките си в чест на бразилската легенда. 

На Бъдни вечер беше показано видеос Краля на футбола, на което се вижда, че бразилската легенда е със семейството си.