Саша Безуханова официално: Няма да съм премиер

Никой не е разговарял с мен, увери бизнесдамата

Политика
07:30 - 23 Април 2021
4401
Саша Безуханова официално: Няма да съм премиер

Във връзка с разпространената спекулативна информация в медиите през последните дни, че съм вероятната кандидатура за премиер при мандат за правителство връчен на партия Има Такъв Народ, бих искала да заявя тук, че с мен не е разговаряно. Това написа във фейсбук бизнесдамата Саша Безуханова. 

"Считам, че подобни интерпретации на несъществуващи факти не обслужват настоящия политически момент в България".

Според мълвата Безуханова е избор на Росен Плевнелиев. Той се спрял на нея заради безспорната репутация и сериозен управленски капацитет.

Все още оптимизмът на част от депутатите, че нови правила за Изборния кодекс могат да се приемат в рамките на две седмици, не се е изпарил. От ГЕРБ обаче са категорични, че започне ли ремонт на Изборния кодекс, той никога не приключва в съкратени срокове.

Това е причината да се мисли за съставяне на краткосрочно правителство. От “Има такъв народ” обаче имали притеснения, че може да останат като заложници, ако не им бъде гласувана оставката.

Всъщност тройката партии вече неведнъж обявиха, че са готови да управляват заедно - “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън”, имат общо 92-ма депутати.

Те декларираха, че не желаят подкрепа нито от БСП, нито от ДПС, нито от ГЕРБ. Има процедурни хватки, с които правителство на малцинството може да бъде гласувано в пленарна зала без подкрепа, защото се иска обикновено мнозинство. Въпросът е какво се случва с подобно правителство след това, коментираха юристи.