Сашо Йорданов няма да разхожда бели чорапи в ЕП

Политика
12:40 - 02 Април 2019
2088
Сашо Йорданов няма да разхожда бели чорапи в ЕП

Бившият син лидер Божидар Лукарски отново изригна с остър коментар за кандидата на СДС и ГЕРБ за Европарламента Александър Йорданов, който е 6-и в общата листа на двете партии.    

"Като гледам листата на ГЕРБ, все повече ми изглежда, че “гражданската квота” на Цветанов, лицето Сашо Йорданов, няма да има удоволствието да разхожда белите си хавлиени чорапи и да упражнява руския си в Европарламента!", написа иронично във фейсбук профила си бившият стопанин на "Раковски" 134.

"След него в листата са доста по-разпознаваеми политически фигури като Лили Павлова и Ивелина Василева! Да не говорим, че всеки активен седесар би гласувал за главния си секретар Илия Лазаров, макар и последен в листата, отколкото за парашутиста на Цецо!", изстреля недоволният Лукарски.

ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на предстоящите европейски избори на 26 май.

Лукарски не за първи път е толкова саркастичен към съпартийците си. Още когато СДС и ГЕРБ решиха да се явят заедно на евроизборите, а Бойко Борисов обеща две места за сините на среща с председателя Румен Христов и Владимир Кисьов, синият екслидер побесня. Тогава той изсипа огън и жупел по наследника си на поста, нарече го подлога и го обвини, че кандидатурите на сините не са минали през одобрението на висшия форум на партията Националния съвет.        

Лукарски тогава иронизира и бившия преговарящ за ЕС Владимир Кисьов, като обясни, че било нелепо да го размятат по партийните централи