САЩ грабна златото в халфпайпа и фигурното пързаляне в Пекин

Спорт
11:28 - 10 Февруари 2022
2478
САЩ грабна златото в халфпайпа и фигурното пързаляне в Пекин

Представителите на САЩ спечелиха два златни медала в началото на шестия състезателен ден на Зимните олимпийски игри в САЩ. На пързалката за фигурно пързаляне Нейтън Чен се представи много силно и грабна титлата на сингъл с общ резултат 332,60 точки.

Херминатора, който излетя от пистата със 120, летя и се търкаля 50 метра, но стана и спечели два златни медала

22-годишният американец бе най-добър както в кратката, така и в свободната програма, за да стигне до убедителен успех. На второ място завърши японецът Юма Кагияма, който остана на повече от 20 точки от победителя, а топ 3 допълни още един представител на Япония - Шома Уно (293,00 точки).

В хлафпайпа от програмата на сноуборда американката Клоуи Ким защити титлата си от Пьончан и се превърна в двойна олимпийска шампионка едва на 21-годишна възраст. Ким направи страхотен първи рън, за който получи 94 точки, които бяха достатъчни за златния медал. Сребърния медал спечели испанката Кералт Кастейе (90,25 точки), а на почетната стълбичка се качи и Сена Томита от Япония (88.25).

По този начин Щатите вече имат три златни, пет сребърни и един бронзов медал, като по този начин заемат четвърто място в класирането по медали.