САЩ оставят астронавти на Луната, тренират за Марс

Вицето на Тръмп се надява да е жив, когато Америка стъпи на Червената планета

Новини
17:28 - 22 Юли 2019
2908
САЩ оставят астронавти на Луната, тренират за Марс

САЩ ще изпратят астронавти на Луната през 2024 г., които ще останат там за определено време, съобщи американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за Си Би Ес, информира БГНЕС.

„Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, уточни Пенс. Според него тази мисия ще помогне и за пътуването до Марс в бъдеще.

„Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, влезе в детайли вицепрезидентът.

Пенс се надява да е жив, когато САЩ кацнат на Марс.

„Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време на нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, обясни вицето.