САЩ отпускат 4,5 млрд . долара за имигрантите на границата с Мексико

Законопроектът беше приет след бунт сред прогресивните и испанскоезичните в страната

Новини
11:42 - 26 Юни 2019
1701
САЩ отпускат 4,5 млрд. долара за имигрантите на границата с Мексико

Камарата на представителите в американския Конгрес одобри законопроект за спешна финансова помощ от 4,5 милиарда долара за хилядите мигрантски семейства и непридружени деца, задържани, след като са влезли в САЩ от Мексико, предаде Асошиейтед прес.

Законопроектът беше приет, след като председателката на Камарата Нанси Пелоси обузда малък бунт сред прогресивните и испанскоезичните конгресмени, които настояваха за значителни промени в законодателството.

Добавените вчера разпоредби в законопроекта са по-скромни от исканото, но спешната нужда от финансово съдействие, за да се предотврати опасността спешната хуманитарна ситуация на границата да прерасне в криза, изглежда взе превес над всички други съображения.

"Законопроектът на Сената е добър, но нашият е много по-добър", заявила демократката Пелоси пред съпартийците си на среща вчера сутринта според пожелал анонимност висш член на партията й.

"Гарантираме, че децата ще имат храна, дрехи, санитарни материали, подслон и медицински грижи. Осигуряваме достъп до правна помощ и защитаваме семействата, тъй като членовете на семействата трябва да бъдат заедно", каза председателката на Камарата след гласуването на проекта.