СЪСИПАХА ГО! Русия забрани на Джо Байдън да влиза в страната

Братушките размахаха пръст на и "режима на Джъстин Трюдо"

САЩ
16:56 - 21 Май 2022
2406
СЪСИПАХА ГО! Русия забрани на Джо Байдън да влиза в страната

Русия наложи забрана за влизане в страната на 963 американци, сред които президентът Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и шефът на ЦРУ Уилям Бърнс, предаде Ройтерс.

Забраната има само символично влияние, но е показателна за постоянното влошаване на отношенията между Русия и САЩ и техните съюзници от 24 февруари насам, отбелязва Ройтерс.

Забрана за влизане в Русия бе наложена и на 26 канадски граждани, в това число на съпругата на канадския премиер и на главнокомандващите на военновъздушните, военноморските и сухопътните сили, предаде ТАСС, като се позова на външно министерство.

В съобщение на дипломатическото ведомство се отбелязва, че забраната е в отговор на наложените от канадските власти антируски санкции, "които засягат не само представители на властите, но и на военните и бизнес средите, а в редица случаи и най-близките им роднини".

"В скоро време ще последват нови ответни мерки в отговор на враждебните действия на управляващия в Канада режим на Джъстин Трюдо", предупреждава руското външно министерство.