Съветник в МВР: Обичайте близките си, не им давайте да карат пияни!

На местата, където се допускат нарушения при изпреварване, решение с колчета като в Кресненското дефиле работи, коментира съветникът на вътрешния министър

Новини
08:05 - 08 Септември 2022
1759
Съветник в МВР: Обичайте близките си, не им давайте да карат пияни!

Трябва да се разгледа как така шофьор с толкова регистрирани нарушения е управлявал автомобил. Това коментира Алекси Кесяков, съветник на вътрешния министър Иван Демерджиев пред Нова телевизия.

Има много хора с такова поведение и техните близки трябва да ги спрат да шофират, добави той. Думите на Кесяков са по повод тежката катастрофа в Панчарево, при която загина единият шофьор, а девет младежи са в тежко състояние в болница. Според Кесяков контролът от близките и най-важен, за да бъдат спрени пияните шофьори.

"Големият резерв е хората да започнат да пазят себе си и да обичат повече близките си", каза още Кесяков. Пътната инфраструктура не е оправдание да не се съобразяваме с местата, където има проблеми, добави той.

На местата, където се допускат нарушения при изпреварване, решение с колчета като в Кресненското дефиле работи, коментира още съветникът на вътрешния министър. Такива колчета могат да се сложат и на много други места, още повече, че това решение е евтино, коментира Кесяков.