Съветската свиня не иска да превзема Киев, а да пие на ол инклузив и да ака в басейна

В продължение на цели 3 десетилетия бившият съветски гражданин свикна да пътува към чужбина не яхнал танк или бронетранспортьор, а удобен чартър

Коментар
02:01 - 27 Септември 2022
13664
Съветската свиня не иска да превзема Киев, а да пие на ол инклузив и да ака в басейна

Покрай сводката с жертвите на коронавируса може да сте изпуснали една новина от август 2020-а, която ще ви припомня накратко с цялата й гротескност. 56-годишната Магдалена, жителка на малко приволжко селце, на 300 км източно от Казан, беше обявена за безследно изчезнала. Докато в централните медии започнаха да се просмукват версии за извънземни и всемирни конспирации, седмица по-късно местната полиция установи, че нещастницата е припаднала, докато е хранила със смески своите 8 прасета и е била изядена от тях без всякакъв остатък – от забрадката, до палците на краката.

Без да навлизам в дебрите на зооморфологията и биологичната систематизация и да търся корена на кръвожадността у руските свине, няма как днес да не се замисля за една особена тяхна разновидност. Не зa Севернокавказката или Сибирската порода грухчовци, а за двукракия им вариант, наричан с цивилизационно приемливото име „руски турист“.

В продължение на цели 3 десетилетия бившият съветски гражданин свикна да пътува към чужбина не яхнал танк или бронетранспортьор, а удобен чартър. Да подчинява местното население не с дулото на своя калашник, а с тлъстата си доларова банкова сметка. Да не се крие в окоп, а да опъне провисналия си търбух край басейна на луксозен ол инклузив хотел.

Миналата седмица Владимир Владимирович Путин стана рано и още недоизмил подпухналото си от ботокса лице, се появи по националната телевизия, за да създаде такъв когнитивен дисонанс у сънародниците си, какъвто не би могло да предизвика и поредното прочитане на 55-те тома събрани съчиния на В. И. Ленин. Президентът със стиснати зъби обяви частична мобилизация – нещо като умерено изнасилване или непълна смъртна присъда.

С други думи той нареди на верноподаниците си да оставят плавниците и фотоапаратите, куфарите „Енцо Нори“ и „Самсонайт“, очилата „Рей Бан“ и айфоните и да нахлузват партенките. В чужбина отново ще се ходи само с маршова стъпка и с пълно бойно снаряжение. И руският турист се втурна да превзема. Ама не към Киев, а към Баку и Ташкент, към Армения, Египет, Бахрейн и Катар.

Опашките на терминалите в Шереметиево и Домодедово се извиха, по-дълги от реч на Никита Хрушчов пред ООН и по-разнородни от списъка с военни престъпления на монголоидните орки в Буча. Същите императори на коктейлите водка с бира и завоеватели на сауни и парни бани, на които се кланяха сервитьорките и салонните управители от Монте Карло до Китен сега бягат като овци или... прасета.

Постсъветската свиня иска да получава преклонението и страхопочитанието на завоевател, но не желае да си ги заслужи с оръжие в ръка. Тя е силна и могъща, когато зад себе си има не катюши и БТР-80, а дебела пачка презряна, американска валута. Умее да повръща под масата в ресторанта и да сере в джакузито, но се подмокря само при мисълта за бойното поле.

Този смешен урод създадоха олигархичните кремълски готвачи, частните и държавни компании от рода на „Газпром“ и „Роснефт“, техните кагебейски мениджъри и назначените „бизнесмени“ на прехода. А сега чо чакат да се бие и да превземе Киев. Ще трябва да се завоволят с Ташкент и Баку.