Създават нова лява платформа с името "Прогрес"

Политика
13:57 - 05 Август 2022
7129
Създават нова лява платформа с името "Прогрес"

Стартът на нова Лява платформа „Прогрес“ ще бъде даден тази неделя 7 август, 11:00 ч., Национален студентски дом. Платформата е неформално обединение на граждани и организации за натиск върху партиите, политиците и претендентите за власт вляво да предприемат курс към изграждането на единна, силна и модерна лява алтернатива в България.
 
„Поредните парламентарни избори в рамките на само една година са знак за дълбока криза на партийността, представителството и политиката изобщо. Най-пострадалите от тази криза – гражданите с ляво самосъзнание, сред които и членовете и поддръжниците на БСП; отчаяните от липсата на алтернатива; обезправените, работещите бедни и унижаваните от десетилетия управление в името на натрупването на богатство за малцина – държат ключа към преодоляването ѝ и към справянето с най-спешните задачи на нашето общество", пишат организаторите. 
 
Все още не е ясно кои ще бъдат основните лица и говорители на платформата.

„Ще търсим съмишленици – хора, които са готови да отделят от малкото си време, да бъдат хулени и плюти от врагове и приятели, да водят битки, но и разговори, и най-вече: да спрат да чакат идеалния, безупречно чист субект да падне от небето. За да се появят дори приемливи субекти вляво, трябва среда. А за тази среда трябва да се поразчистят всевъзможни идеологически кочини, да се прекратят вредни организационни нагласи, да се вдъхне кураж, да се изгради база от съмишленици и стражи на тази среда, и какво ли не…", пишат от там.