Сбогом, Чико!

Пловдив плаче за Динко Дерменджиев, стотици изпращат футболната легенда

У нас
10:32 - 04 Май 2019
2869
Сбогом, Чико!

Пловдив днес се прощава с легендарния футболист Динко Дерменджиев-Чико, който издъхна в местната болница "Свети Георги" в нощта на 1 май, месец преди да навърши 78 години. Стотици фенове на "Ботев" и на "Локомотив" се струпаха пред зала "Колодрума" в Пловдив, където е поклонението пред Чико.

"Загубихме голям футболист и пловдивчанин. Беше един от емблемите", каза просълзен президентът на България в периода от 1997 г. до 2002 г. Петър Стоянов.

Президентът на "Локомотив" Христо Крушарски заяви, че ще запомни Чико като един добър човек и голям талант. "Младите трябва често да се обръщат назад към тези, които са си отишли, и тези, които са живи", каза Крушарски.

Изпълнителният директор на "Локомотив" Атанас Узунов донесе венец с надпис "Последно сбогом, Чико". Сред присъстващите са областният управител на Пловдив Здравко Димитров, изпълнителният директор на "Ботев" Иван Йотков, Христо Бонев - Зума, депутатът Славчо Атанасов, бивши спортисти и футболисти. 

"Днес изпращаме легендата на българския футбол Динко Дерменджиев. Отиде си един голям спортист и човек. Поклон пред паметта ти, Чико!" Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод поклонението пред футболната легенда.

В 13,30 часа в църквата "Св. Архангел Михаил" на централни гробища ще се състои опелото, а след него и самото погребение.

Легендарният футболист от доста време имаше здравословни оплаквания, които бяха провокирани най-вече от алкохола. Последно той получи инсулт, от който не можа да се възстанови.