СДС пита Мая Манолова ще махне ли паметника на Съветската армия

Битката, която започвате, не е ли по-скоро за "Позитано" 20, а не за "Московска" 33, искат да знаят сините от кандидат-кмета

Актуални новини
20:35 - 05 Септември 2019
6890
СДС пита Мая Манолова ще махне ли паметника на Съветската армия

Националното ръководство на СДС и столичната организация на сините публично изпратиха седем въпроса към кандидат-кмета на София Мая Манолова. "Инициативен комитет издигна кандидатурата на г-жа Мая Манолова за кмет на София. Помним я като бивш омбудсман, народен представител от БСП, адвокат от Кюстендил и острие на левицата. Помним Мая Манолова и като основно действащо лице от аферата "Костинброд" и ярък защитник на кабинета "Орешарски" по време на най-дългите в историята ни граждански протести", коментират от СДС.

Сините чули от Манолова и екипа й доста интересни тези, които ги провокират да й зададат важни въпроси:

1. След като твърдите, че сте независим кандидат, необвързан с партии и идеологии, какво е отношението Ви към датата 9-ти септември, почитали ли сте я, каква е историческата Ви оценка за нея, за съветската окупация и последствията за България - убийства, репресии и икономическо изоставане?


2. Какво е мнението Ви за паметника на Съветската армия в столицата, как се отнасяте към старата идея на СДС да бъде демонтиран и поставен в Музея на социалистическото изкуство?


3. Заявихте, че искате да обедините левите и десните софиянци и да им бъдете кмет. Ролята на обединител подхожда повече на президента, не на столичен градоначалник. Кметът на което и да е населено място трябва да предложи политики и програма, които винаги по своята същност са леви или десни, в зависимост от мерките и начините, по които ще се изпълняват. Кога ще видим Вашата програма и как ще осъществите този идеен оксиморон в нея?

4. На кого оставяте хората, които разчитаха на Вас като омбудсман? Вие твърдяхте, че сте силно ангажирана с проблемите им, а с лека ръка ги пренебрегнахте. Не смятате ли, че мисията, която искахте да повярваме, че изпълнявате - да защитавате онеправданите от цяла България, е по-висша от тази да оглавите София?

5. Ако искате да сте обединител, не използвате ли кампанията в София като трамплин за по-висок връх? Битката, която започвате, не е ли по-скоро за "Позитано" 20, а не за "Московска" 33? Вероятно осъзнавате, че дясна София е голям залък за кадър на социалистите, но искате още популярност, за да атакувате после лидерството в БСП, а оттам и премиерския или президентския пост.

6. Ако все пак станете кмет, ще изоставите ли софиянци, за да се впуснете в политически предизвикателства за нови постове? Това не е прецедент за Вас - бяхте избрана за народен представител от Кюстендил, но в средата на мандата си предпочетохте да станете омбудсман. След това направихте същото и като омбудсман - напуснахте, за да погледнете към кметския стол в столицата. Не Ви ли притеснява, че поведението Ви се превръща в рецидив?

7. Вие обвинявате общинските съветници в София, че не са работили в интерес на гражданите. Защо тогава не издигате своя листа? Как ще управлявате София без свои съветници и как ще принудите избраните с други листи да подкрепят Вашата политика и идеи в Столична община? На съветниците от БСП ли ще разчитате и ако да, защо се криете зад етикета "независим кандидат"?

Лява и дясна политика винаги ще има, не само у нас, но и навсякъде, където има демокрация, дават като съвет от СДС на Манолова, подписвайки се като най-старата демократична партия в България. И добавят, че очакват да получат отговор на своите въпроси.

"За СДС дясното винаги е по-добро за гражданите - справка състоянието на икономиката и демокрацията в развитите страни с десни политики, сравнено със Северна Корея и Русия", завършват от СДС, които преди дни подписаха предизборно споразумение с ГЕРБ.