СДС предлага Сашо Йорданов в листата на ГЕРБ

Дадоха на сините шесто място, подписаха коалицията

08:40 - 28 Март 2019
1359
СДС предлага Сашо Йорданов в листата на ГЕРБ

ГЕРБ и СДС парафираха общото си явяване на европейските избори през май. Тази сутрин в централата на управляващата партия лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов се срещнаха, за да се обединят за коалицията.

Решението бе представено от втория в ГЕРБ Цветан Цветанов, който вчера хвърли оставка като шеф на парламентарната група. Бившият ни посланик в Македония Александър Йорданов е кандидатът на СДС за избираемото място в списъка, като ГЕРБ определиха това да е шеста позиция в него. Главният секретар на сините Илия Лазаров е на последно място, който щял да бута листата.

"Можем да гарантираме, че нашите кандидати и структури ще работят еднакво добре за всички кандидати и номерца, каквито си правеха в наши сестрински партии с преференциите, няма да допускаме", коментира премиерът Бойко Борисов. 

Той обяви и че до края на деня ще стане окончателно ясно кой сменя правосъдния министър в оставка Цецка Цачева. "Още в Брюксел казах, че ще има тежки наказания", добави той по темата "Апартаментгейт". 

Иначе ГЕРБ и СДС се разбраха в предизборните материали да присъстват символите и на двете партии, както и всички кандидати се задължават да останат част от парламентарната група на ЕНП до края на мандата си.