Седем мераклии да управляват Пазарджик

Арлин Антонов влиза в битката, подкрепен от "Български социалдемократи"

Политика
12:57 - 25 Септември 2019
3458
Седем мераклии да управляват Пазарджик

Седем са регистрираните мераклии за кмет на община Пазарджик за предстоящите местни избори, съобщиха от Общинска избирателна комисия.

Настоящият кмет Тодор Попов ще се бори за четвърти пореден мандат, като кандидатурата му е издигната от местна коалиция "Новото време". В нея влизат партиите "ВМРО - Българско национално движение", "Новото време", "Обединени земеделци" и "Съюз на свободните демократи".

Кандидатът на ПП ГЕРБ е инж. Иван Панайотов- доскорошен директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност" в Пазарджик.

За втори път в кметската надпревара ще участва предприемачът Благо Солов, който за предстоящия вот е подкрепен от БСП. Зад кандидатурата му са още "Земеделски народен съюз", "Партия на зелените", "Социалдемократическа партия", НФСБ, и "Движение за радикална промяна Българската пролет".

Партия "Атака" е регистрирала учителя Цанко Бангьозов като свой кандидат за кмет на общината.

Претенденти за кметския пост са още Арлин Антонов от "Български социалдемократи", Николай Янев от "Демократична България - обединение" и Атанас Шопов, подкрепен от местна коалиция "Алтернативата на гражданите", в която се включват АБВ, "Движение 21" и "Алтернативата на гражданите".