Седма жертва открита след бурята на Халкидики

Всички гръцки служби мобилизирани, още няма вода и ток на полуострова

Новини
18:30 - 11 Юли 2019
3783
Седма жертва открита след бурята на Халкидики

Седма жертва е била открита в морето на полуостров Халкидики. Всички гръцки служби са мобилизирани и работят за справяне с бедственото положение в Гърция. Страховитата буря на гръцкия полуостров снощи причини смъртта на шестима чуждестранни туристи, сред които и две малки деца. Ранени са над 100 души, предаде БНТ.

Бедствието превърна буквлно за 20 минути любимото място на туристите от цял свят в зона на опустошение. Изкоренени и изпочупени дървета, смачкани автомобили и множество домове останали без покрив - такава е картината на първия ръкав.

Обстановката постепенно се нормализира, но не навсякъде има ток и вода. Пожарни екипи оказват помощ на нуждаещите се.

Жертвите на бурята са двама туристи от Чехия, жена и осемгодишно момче от Румъния, мъж и момче от Русия. Ранени са около 100 души, предимно чужденци, повечето от падащи предмети. 23 - ма са приети в болница.

Министърът на защитата на гражданите и обществения ред Михалис Хрисохоидис заяви: "Искам да изразя дълбока тъга от името на всички за загубата на шест души, включително две деца, които са били в засегнатия район. Скърбим за тях и сме солидарни със семействата им, с хората, загубили близките си."

На полуострова няма ток и вода. Щетите са огромни, но ситуацията е овладяна. Мнозина от туристите не смятат да си тръгват, въпреки бушуващата природа.