Седмицата: И влезе… убитият, а може и „танковете да дойдат“

Коментар
09:24 - 05 Юни 2023
10767
Седмицата: И влезе… убитият, а може и „танковете да дойдат“

Всичко по проектокабинета на „безкомпромисните“ ПеПе-та е готово. Договорено е с тези – с ГЕРБ, с които единствено нямаше да правят компромиси, даже нямаше да се церемонят, докато не ги изчегъртат. Нооо… дошло е време… компромисно. Щото се видя, че „време разделно“ на което пет пъти си игра „новата промяна“ – тази същата „безкомпромисната“, я раздели нея – направо я разпука като пуканка отвътре навън. А на „старата кандидат-нова промяна“ – герберската, даже петите не й се напукаха.

И така, както се казва в оня виц от брадатите дебри на „Темида“: На съда всичко му е ясно… да влезе убитият. И си влезе – през парадния вход си влиза ГЕРБ вече пак като първа полтсила, нищо че трябваше да е в ролята на убития, на трупа, който да бъде изнесен през задния вход. Ей го, на, дори и най-върлият вдясно гробокопач на БСП, пардон – вече на ГЕРБ, лидерът на ДСБ в ДБ, което пък е в ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов спря „да копае“. И дори отговорно заяви: Ако няма редовен кабинет, управлението на Радев (на президента Румен Радев във вид на един вид служебен премиер) ще продължи. Точно така е, но все едно рече: По-добре е Бойко Борисов да дойде…! Нещо като онова, роденото също от яростно безсилие „По-добре е танковете да дойдат“ в едно друго време. В което танковете не дойдоха, а си замина станалият известен като „Пешо Танкиста“ тогавашен председател-президент Петър Младенов.

То обаче може все пак и танковете да дойдат. Пак тия, предизборно-изборно-следизборните танкчета, дето вече трета година намачкват избирателя да им гласува компромисно, че то друго няма, а те компромисите помежду си ги копаят като траншеи - дебели червени линии. Дето и с танк не могат да се прегазят. В момента обаче им викат на тия окопи помежду им – компромиси.

Само дето въпросът е докога ще си подмятат компромисите като шикалки и кога отново ще изкарат танковете, та да се извозят един друг безкомпромисно. Понеже то „компромис“ означава ограничаване на своята лична свобода и пространство за сметка на друга съответна страна, без да се търсят и очакват дивиденти за това. А пък „петимата танкисти без кучето Копейко“ (сегашният екипаж на парламента: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, БСП, ИТН и „Възраждане“) изобщо не зацепват дори и компромисно без дивиденти, а веднага се мятат по танковете.