Седмицата: Молове до дупка! Влизането с каска и железни гащи

Време е за мерки „а ла Чернобил“ за всички ненапазарували се конспиратори

Коментар
19:37 - 27 Ноември 2020
11396
Седмицата: Молове до дупка! Влизането с каска и железни гащи

Във вторник минах автомобилно покрай столичен мол. Стори ми се някак си напрегнато на входа – голяма шетня, влизат излизат. Чакайки зеленото на светофара се убедих, не ме е излъгало периферното зрение в движение. Голям джумбуш още на вратата! Така де, ден по-рано обявиха новите проектомерки за затягане срещу коронавируса, сред тях и затягане на моловете. И „молците“ литнаха из търговските центрове като за последно, преди да им отнемат най-скъпото.

Отнеха им го в сряда официално, с реално действие от петък късно вечерта. Засега почти до Коледа. Настана кански писък, оставаме без подаръци под елхата. Последва пълна окупация на моловете, като да са Народното събрание, Министерския съвет или Орлов мост. Само дето с дюшеш да не се лашкаш отвън, а да се натъпчеш вътре. Влизането е свободно, не ти трябва ни Отровно трио, дори не и Мая Манолова да те засилят в атака. Даже й удължиха работното време на молската търговия почти денонощно до последния миг на влизането в сила на затварянето.

Истински „черен петък“ по български – извихме на умряло, че са ни погребали коледното пазаруване.

Пак във вторник обаче, изтече социологически докъде сме стигнали с вяр(вания)ата на българина в коронавируса. Честно! Бронебойни куршуми, с е оказва, наистина няма открити!

Над половината над 18-годишна възраст (другите под не ги питата) смятат, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. 40 на сто са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на земята. Над една трета считат, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. Към милион вече отиват тия, според които чрез ваксина за коронавирус ще се монтират чипове в хората с цел контрол над тях. Една четвърт от българите пък май са готови да се чипират, но не им дават – ваксина отдавна имало, но се крие, за да се разпространи още повече болестта и фармацевтичните компании да печелят повече. Над половин милион у нас пък са съвсем съгласни с твърдението, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията.

Няма лошо, демокрация е, нещо като „криворазбраната цивилизация“. Я в пет действия по Добри Войников, ама по-скоро за цял живот без грам възможност за еволюция към човешкия прогрес.

Така че, да отварят моловете на мига. И да се въведат абсолютно строги мерки за всичките ненапазарували се конспиратори. Като не вярват на онлайн пазара, а искат да шетат на място, да се оборудват с „а ла Чернобил“ предпазни средства, та да не ги чипарат баш в мола. Може да се раздават безплатно, без триаж, на входовете на моловете.

Ето и кратък списък на необходимото: каска, железни гащи, мокра кърпа за покриване на лицето. Както и някои действия срещу самото чипиране, като при радиация: да се легне на земята (на пода в мола), да се покрие лицето с мократа кърпа. За зла участ обаче и срещу чипиране трябва да се мият ръцете.