Седмицата на кафето в София
Кампанията стартира в понеделник
Новини
15:43 - 11 Май 2024
4252
От понеделник започва седмицата на кафето в София, а целта е столичани да бъдат отведени на едно ароматно приключение из улиците на столицата.
Според бариста Видин Андонов качественото кафе трябва да се опита без захар и мляко.
„Да се пробва ароматът и вкуса му. Тогава, ако има нужда може да се добави мляко и захар”, добави той.
По думите му има доста опции при приготвянето на кафе напитки.
„Качественото кафе има съдържа доста по-малко кофеин от масовите кафета”, каза Андонов.
„Кафе асоциация България се стреми да обучи потребителите така, че да търсят вкуса на кафето и да знаят кое и какво е качественото кафе”, сподели бариста Мартина Христова.
Тя добави, че спешълти кафе, е кафе, което има проследимост на това, което е в чашата.