Седмицата: Неваксинираните взеха мандата! Всички в локдаун до Слави на дивана!

Политпартийността си свали и маската, и гащите и го удари на опасен заразен секс в опозиция

Коментар
23:43 - 20 Август 2021
14498
Седмицата: Неваксинираните взеха мандата! Всички в локдаун до Слави на дивана!

Всичко се обърн(к)а. Неваксинирани се държат като ваксинирани с най-малко три дози от всички налични на света ваксини. Иначе защо ще е масово фрашкането навсякъде, и то без маски, при положение, че със сигурност сме в нова вълна на коронавируса, заразените се повишават скокообразно, болниците се пълнят, вдига се и числото на починалите с ковид. Само повишението на имунизирането си е все така едва-едва – към 16 на сто, докато в Европа вече гонят 70-те процента. Но пък „първата сила“ у нас – неваксинираните, искат да управляват отпора срещу заразата. И го правят, като взели мандата за властта с пълно мнозинство.

Точно по същия начин се обърна и политпартийността. Първата, според последните избори политическа сила „Има такъв народ“, по заповед на лидера си Слави Трифонов излезе в локдаун, пардон – в опозиция. Опозиция е и ГЕРБ, не само поради изборния факт, че е втора сила, макар и само с двама депутати по-малко от първата – 65:63. А и поради другия прост факт – синоним на тъп, че всички останали са опозиция на герберите. Те – първата сила, третата, та чак до шестата в 46-ия парламент, са опозиция и на самите себе си по линията всеки срещу всеки по някакъв начин.

Та фактически всъщност е факт и заразата в т.нар. българско политическо пространство – всички се държат (без маски) като управляващи. Те го карат влака, а в същото време настояват да са опозиция – да го гледат отстрани тоя влак. Ама не просто го зяпат като теле железница, не и само му мятат камъни по прозорците, а му завират непрестанно пръти в колелата и му мажат с ла**ата си релсите, та да боксува непрестанно и белким се катурне. Нищо, че съвсем видимо е катурнат.

Явихме се за няколко месеца два пъти на парламентарни избори – редовен и предсрочен вот, сега вървим към нови нередовни. С бързи крачки, като към новата коронавирусна вълна, която се очертава да ни залее още през септември, докато не щем да се бодем имунизационно, но пък искаме всичко да е отворено на макс. Без значение, че по този начин първи ще затворят болниците.

Както се затвори изпълнителната власт – казва си думата избирателят, но не се харесва подредбата му и подредените от него не му признават „мярката“. Плюят без маски на избора му.

Да, всичко се обърка с изключително заразна тенденция. Явяват се политсилите на избори – значи искат да са управляващи, то изборите нали са за това. Иначе защо предизборно всеки ще обещава как ще ни оправи. То, оправянето, е в потенцията на който е начело, нагоре във властта. И според политологията, и според сексологията.

Но у нас политпартийността го удари на секс без потентност. Което все по-несъмнено ни води до опасно, заразно, смъртоносно оправяне. След като всички вкупом искат да са опозиция, да си седят, даже да си лежат като лидера Слави на дивана.

Та да не си подават навън задниците – не и извън парламентарните лежанки, които да си осигуряват с нови и нови избори, водещи все до същото лежане. Нищо, че се задават поне три кризи накуп – сътворената от самите тях и разрастваща се политическа, плюс ковид здравната и придружаващата вкупом и двете икономическа криза.

И така опозиционно до пълен локдаун - до пълна и безвъзвратна опозиция. Да се удря катинарът и да се обявява първата в света опозиционна на самата себе си държава.