Седмицата: Телефонна любов ли? Глей (Бойко) как го (о)прави Киро

Коментар
12:11 - 28 Август 2023
9343
Седмицата: Телефонна любов ли? Глей (Бойко) как го (о)прави Киро

Еееййй, често се случва – слушаш някоя неувяхваща балада, или си я припяваш, че я знаеш наизуст, и хоп – изведнъж ти иде отвътре, че баш за теб се пее. Тъй трябва да му се е случило просто и на Киро, на съпредседателя на ПП-тата Кирил Петков - бившия премиер за кратко, а сега пак премиерстващ „на сянка“ своята „врътка“ от (не)коалиционната власт „Денков-Габриел“. Точно така, не „в сянка“, а „на сянка“ – седи си Кирчо и е като на фондовата борса – само за парлама е сменил „купувааай“ и „продаваай“ с „уволнявай!“ и „назначавай!“.

А баладата, дето му е влязла просто в главата на Кирил, е „Телефонна любов“. Така си е отвсякъде – каквото пее Васил Найденов – Васко Кеца, това му дойде до главата на Петков – така да се каже, на бос крак, та да не си рече на мига някой - „на гол г*з“. Даже в повече му дойде, понеже според оригиналния текст „телефон все ни свързва“, а Киро все е в позицията „телефон ни (го) дели“. От Бойко Борисов, оказва се, да не си помисли някой, че лирическият герой отсреща е някоя Лена, например. Толкова ги дели, че дори не става дума за „ако аз заговоря, ти отсреща мълчиш“, понеже „ти, ти, ти“ в качеството на ББ изобщо не му вдига. Камо ли да се стигне до „ти ще дойдеш тук, аз зная“, все ще е другото – „най-далечно разстояние“ ще „е туй което ни (ги) дели“.

Ето ги и политико-властовите факти за причината КП да е явно с тая песен на уста (посвещава се на ББ).

От едната страна на жицата – на (не)коалицията, Бойко Борисов заплаши да развали сглобката на ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ. Коментира, че упреците му към управлението са много (цял списък) и чака да мине ваканцията на депутатите, за да разговаря „с партньорите в управлението от ПП“ по различните проблеми и най-вече „поголовната смяна на кадри“. Предупреди, че заради това ГЕРБ-СДС може да се оттегли от кабинета „Денков – Габриел“, в който, както е известно, Денковата власт се упражнява само от ПП-безДБ.

„Защото те използват времето, когато няма парламент, и поголовно сменят всичко само с нейни (на ПП) кадри“, разясни Борисов и настоя, че смените се правели еднолично. И продължи: „Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри. Ще видим как ще продължим да участваме в тази сглобка“. Както и че „сглобката“ имала смисъл, „ако нещо добро се случва, но ако това е сглобката, ние не виждам как ще продължим да участваме по този начин в тази сглобка“.

Сглоби я в свой стил Бойко властовата ситуация в момента. А Кирил веднага се оплака (то направо политически се разплака), че… лидерът на ГЕРБ не му се обажда по телефона: Искам да кажа на г-н Борисов, първо - ако иска да си говорим, винаги може да ми вдигне телефона, а не през медиите, говори някакви неща, без да се чуваме“.

Второ… пък се оказа онуй „ти ще дойдеш тук, аз зная“, дето Петков си го мечтае. И явно за да му „кацне“ този същият Борисов по на близко разстояние, което поне визуално не толкова „да ги дели“, Киро просто реши да използва новото разпределение на сядането на депутатите. Нали парламентът пак ще се мести да заседава в Партийния дом – оня без петолъчката, все пак. И от ПП-ДБ вече не искали да седят до „Възраждане“, а настоявали „да се съберат в един блок в залата с партньорите си от (не)коалицията ГЕРБ-СДС“. Сигурно, ако се случи, за пред електората си ще са „(не)седящи“ заедно, ама това се подразбира.

Така обаче „Възраждане“ ще отиде в десния блок на сядане заедно с ИТН, та да е пълна кашата „кой ляв – кой десен“. Демек „десният блок“ ще е изцяло ляв след като „късите“ депутати на Костадин Костадинов седнат до тези на Дългия.

Което обаче ни изважда от „Телефонна(та) любов“ и ни вкарва в една друга творба, дето я „пее“ именно Слави Трифонов заедно с Криско: „Ляв, десен - гледай как се прави джан-джун - гледай как се прави“. Като обектът на „Влюбения Киро“ – Бойко Борисов, си прави каквото и както си поиска. В случая, докато „не му вдига“ – го „оправи“ самия Кирил Петков. За мезе го направи баш предизборно.

Ей така го прави! ББ вече си влезе в кампания за местните избори, което се подчертава именно с тия му коментари, дето провокираха „телефонната любов“ на КП от ПП. Реченото от лидера на ГЕРБ досущ предвещава, че досегашното дистанциране си продължава, че ще се и задълбочава в официалната предизборна ситуация.

Именно, „казаха го по телевизора“ и политологически: „Ролята, която Борисов и ГЕРБ ще играят, е на дистанция от изпълнителната власт, леко опозиционна роля, давайки си ясно сметка, че това правителство започна и вероятно ще продължава да ерозира като обществена подкрепа и всяко асоцииране с правителството може да донася малко или много имиджова щета“.

Така де, ква по-голяма щета за герберите от „момините сълзи“ на Кирчо, чакащ на телефона Бойко да му се обади. Но пък „каското“ на Бойко в политиката все така му връзва – и „тотал щетата“ да му я превърнат в дивиденти. Доказателството – последните три години, в които „жълтите павета“ на протестърите му станаха на политически и властови златни кюлчета.