Сексапилната Сабатини на 50: Горда съм от кариерата си

Спорт
14:27 - 21 Май 2020
3623
Сексапилната Сабатини на 50: Горда съм от кариерата си

На 16 май Габриела Сабатини навърши 50 години и заяви, че е горда с човека и спортиста, който беше по време на своята знаменита кариера. Шампионката от US Open 1990 бе една от големите звезди през втората част на 80-те години на миналия век, както и първата половина на 90-те. Спечели и Уимбълдън на двойки през 88-ма, а през 2006-та бе приета в Залата на славата на тениса.

„Нямам какво повече да кажа от това, че съм горда от човека, който бях, от всичко, през което преминах през онези години. От всичко, което дадох на тениса“, сподели аржентинката пред La Nacion.

„Е, ако погледнем по-детайлно на нещата, може би загубите не чувствах така, сякаш бяха краят на света. По-скоро те бяха нещо позитивно, а не негативно“, каза Сабатини.

„Веднага след това опитвах да приемам нещата не толкова сериозно, опитвах веднага да открия други неща, с които да се занимавам. Започнах да го правя към края на кариерата си и ми помогна на отблъсна напрежението и да се забавлявам. Да разбера, че простите неща в живота сащо са важни“, каза аржентинката.

Сабатини признава, че обича да е активна и да тренира дори и на 50.

„Всичко, което е свързано със спортовете, които обичам, ме кара да се чувствам щастлива“.

Сега аржентинката споделя, че развива бизнес с козметика.

През 2015 година тя и нейната опонентка и приятелка Моника Селеш излязоха за демонстративен мач в Ню Йорк и зарадваха феновете в „Медисън Скуеър Гардън“. Сабатини се върна към този приятен момент.

„Още предишната година ми предложиха да играя там, но не бях готова и не играх. Мисля, че бяха минали три или четири години, откакто последно бях играла и отхвърлих поканата, но имах идея да я приема в бъдеще. Когато отново ме попитаха, казах: „Добре, обещавам да го сторя, започвам да тренирам“. Тренирах четири месеца преди двубоя. Останах с чувството, че не се наслаждавах на тениса в този месец по начина, по който се наслаждавах, когато бях по-малко момиче“, сподели аржентинката.

Казва обаче, че не е забравила силните си оръжия и се е чувствала комфортно, когато ги изпълнява. „Защото приех нещата спокойно, а по принцип винаги ги вземам много насериозно. Наистина се насладих на мача в „Медисън Скуеър Гардън“.

Габриела Сабатини достигна до №3 в световната ранглиста и спечели общо 27 титли на сингъл, включително финалите на WTA през 1988 и 1994 г. На двойки също достигна до третото място в света и триумфира 14 пъти с отличия. А в Сеул през 1988, когато тенисът се завърна на олимпийските игри, аржентинката стигна до сребърния медал на сингъл.