Сектор Г: Финалът за Купата вони!

За нас ЦСКА винаги е на всяка цена!, декларираха феновете на ЦСКА

Спорт
23:42 - 19 Май 2022
2650
Сектор Г: Финалът за Купата вони!

Феновете на ЦСКА изразих ясната со позиция, че не са доволни от клубното ръководство. Те замеряха футболистите с банани и минерална вода преди домакинството на Ботев Пловдив (0:0}, което накара няколко играчи да откажат да излязат на терена. 

Привържениците на червените са гневни от изгубения финал за купата на България срещу Левски, както и от бездушието на футболистите на Алън Пардю. 

Преди мача с канарчетата и след него играчите трябваше да влизат и излизат през тунела на стадион "Българска армия" и под полицейска охрана. 

Феновете обявиха бойкот. Ето и пълния текст на декларацията им, публикувана в официалните групи на армейците във Фейсбук:

Измина един от най - унизителните месеци, които трябваше да изтърпим през последните години. Поредни мачове без гол, реваншът със "Славия", 5:0 в Разград... Въпреки всичко това, на 15.05. обединената червена общност застана зад отбора си и изпълни до краен предел Сектор "А" и Северната трибуна, показвайки неизмеримата си любов към ЦСКА и защитавайки своята чест.

Какво получихме насреща? Обяснения от страна на ръководството, че този финал не е на всяка цена и, меко казано, съмнителен мач, в който нямахме удар към вратата на говедата.

Извинението за всичко това дойде едва днес и то когато вече "бананът бе опрял до кокала". Не го приемаме.

Преди около месец пуснахме позиция, в която ясно обяснихме на ръководните фактори, че кредитът ни на доверие е тотално изчерпан и очакваме кардинални промени.

Естествено, нищо такова не последва, а даже напротив - освен 40-годишното приятелство, което помогна на отбора от Подуене да играе на този финал, едно друго, поне 30-годишно приятелство на Насо Г*за също даде своето ясно отражение. Който разбрал, разбрал, който не, да попита в Q&A на страницата на клуба.

Както сами виждате, в момента се играе мач на Армията. В "Сектор Г" няма знамена. Няма песни. Няма ни и нас. И няма да ни има докато Амос Юга, Джеферсон, Бусато и всички други измислени герои са на телефонната слушалка, саботирайки всеки треньор по нечие нареждане.

Докато маркетингът на носителите на имидж и харизма за любимия ни отбор е просто фикция. Докато всяка една легенда, свързана с нашия велик клуб, бива омерзявана от низки интриги.

Докато продължава разрушителния процес, свързан с нашия стадион. Докато няма ясна визия за това какво трябва да представлява един нормален клуб в 21-ви век. И най - вече докато подигравката с всеки един от нас не спре.

Бихме искали да разсеем и последващата опорка, че без настоящото ни ръководство ЦСКА е обречен на забвение. Отлично знаем, че преди известно време са водени разговори между ръководните фактори и потенциален купувач, който не е бил нито Цветомир Найденов, нито Кирил Домусчиев. Лица, с които нямаме и не желаем да имаме никакви допирни точки за в бъдеще. ЦСКА е по-голям от всички и ще пребъде, запомнете го!

Считано от днес обяваваме тотален бойкот на футболните ни срещи и ще предприемем действия, които счетем за уместни, докато настоящото ръководство на ЦСКА е на кормилото му.

Не виждаме абсолютно никакъв потенциал за нас и клуба, докато тези хора продължават да са начело, говорейки за перспектива и конструктивност, без да са забили един пирон на Армията за 6 години управление. Държим да подчертаем, че в това си съждение изключваме категорично великия и единствен Христо Стоичков, който за нас винаги ще си остане Господ.

Защото за нас ЦСКА винаги е на всяка цена!

oт Фен клуб "Сектор Г".