СЕМ изслушва кандидатите за генерален директор на БНР

Изборът ще осъществи на 17 октомври

Общество
10:46 - 15 Октомври 2024
2041
СЕМ изслушва кандидатите за генерален директор на БНР

Днес членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изслушат концепциите на четирима от седемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това съобщават от медийния регулатор.

По думите им изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ. Днес своята концепция, свързана с развитието на националното радио, ще представят настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев.

Всеки от тях ще разполага с 15 минути за това. Предвижда се след това да има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР ще имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ на свое заседание от 10 октомври.

Изслушванията са третият етап на процедурата за избор на генерален директор на общественото радио. Те ще продължат и утре с още трима кандидати - Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.

Изборът на генерален директор на БНР е предвидено да се осъществи на 17 октомври. Мандатът на настоящия генерален директор на общественото радио Милен Митев изтича на 31 октомври.