СЕМ изслушва всички кандидати за шеф на БНР

Изборът на генерален директор ще е на 17 октомври

Новини
12:41 - 10 Октомври 2024
4070
СЕМ изслушва всички кандидати за шеф на БНР

Единодушно, с пет гласа "за", Съветът за електронни медии допусна всички седем кандидати за генерален директор на Българското национално радио до третия етап от процедурата за избор.

Той е във формат изслушване и ще се проведе на 15 и 16 октомври по реда на подаване на документите им.

В конкурса за длъжността участват Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова, Маргарит Русев, Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов. По думите на членовете на СЕМ кандидатурите и на седмината отговарят на изискванията и всеки е развил концепцията си по различен начин. "Кандидатите имат професионален опит и престиж, нужният образователен ценз и трудов стаж, отговарят формално на изискванията на Закона за радиото и телевизията да се включат в процедурата", обясни изпълняващият длъжността председател на СЕМ Габриела Наплатанова.

Изборът на генерален директор на БНР е насрочен за 17 октомври. Всеки от тях ще разполага с 15 минути, за да представи концепцията си, а след това ще има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ.