Семейство приюти 24 коали (ВИДЕО)

Животните са оцелели от пожарите в Австралия

Свят
17:20 - 13 Ноември 2019
2280
Семейство приюти 24 коали (ВИДЕО)

Семейство е приютило 24 коали, оцелели от горските пожари, които опустошават източното крайбрежия на Австралия, пише в. "Дейли стар".
 
Пол и Кристийн Маклауд са превърнали дома си в Тарий, щата Нов Южен Уелс, в спешно временно убежище за симпатичните създания, останали без подслон заради огнената стихия. Съпрузите се опитват да спасят възможно най-много коали, след като пожарът отне живота на около 350 техни събратя.
 
Всекидневната на семейство Маклауд е пълна с коали, които се възстановяват от премеждието, сгушени в кошници за пране. Много от тях са със сериозни изгаряния и се нуждаят от лечение.
 
Сред най-пострадалите коали, приютени в дома на семейство Маклауд, е мъжки екземпляр, наречен Сути. Козината на животното е опърлена, всичките му лапи, муцунката и ушите са обгорели. Спасителите му полагат необходимите грижи за Сути и очакват дали той ще реагира на лечението. Добрата новина е, че животното възвръща апетита си и похапва листа от евкалипт.
 
Друга коала, на която съпрузите са дали името Джуди, също е с опърлена козина, но за разлика от Сути се е разминала със сериозни изгаряния. За сметка на това женската страда от хламидия, която може да е фатална, ако не се лекува.
 
"Джуди е извадила късмет, но предстои да разберем как ще реагира на лечението за хламидия", казва Кристийн Маклауд.