Сензация: 5 часа крият смъртта на Елизабет II

Кралицата починала следобед, но семейството скрило тъжната вест от медиите

Новини
00:45 - 09 Септември 2022
13525
Сензация: 5 часа крият смъртта на Елизабет II

Британската кралица Елизабет II е починала още в 14 ч. местно време (16 часа българско време), но семейството е решило да скрие тъжната вест докато не решат какво да правят и как да го обявят, научи само Lupa.bg от свои източници в журналистическите среди в Лондон.

"Издъхнала е още следобед, когато обявиха, че е с влошено здраве. Това беше подготовка за хората и медиите за черната вест. Всичките й близки са в шок. Въпреки че беше на възраст, определено не са подготвени за смъртта на Елизабет II. Вече е била починала когато семейството й се отправи към Шотландия" - разкриха пред сайта ни източници от големите медии в кралството.

Припомняме, че британската кралица издъхна на 96-годишна възраст. Елизабет II умря в замъка Балморал, резиденцията на британските монарси в Шотландия.

Последната официална среща на Елизабет Втора бе буквално преди 2 дни, когато тя посрещна новата британска премиерка Лиз Тръс. Кралицата бе във видимо добро здраве, но снощи състоянието й внезапно се влошило. На публикуваните снимки от церемонията по назначаването на Тръс се виждаше как усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новата премиерка.