Серхио Ахуеро спира футбола заради сърдечен проблем

Актуални новини
10:55 - 21 Ноември 2021
3804
Серхио Ахуеро спира футбола заради сърдечен проблем

Един от най-добрите голмайстори в съвременния футбол - Серхио Агуеро, ще се откаже принудително от футбола. Новината съобщи каталунският журналист Жерар Ромеро, като се очаква през следващата седмица самият Агуеро да свика официална пресконференция, на която да съобщи новината.

Причината за отказване на 33-годишният аржентинец е проблем със сърцето, заради който лекарите са го посъветвали повече да не играе футбол.

В края на октомври той бе заменен още през първото полувреме на мача между Барселона и Алавес, защото му прилоша на терена.

Оказа се, че става въпрос за сърдечна аритмия, заради която той обяви, че си взима задължителна почивка от 3 месеца по съвет на лекарите.

Тогава Агуеро обнадежди феновете си, че след тези три месеца ще взима решение за бъдещето си, но очевидно аржентинецът вече го е направил.

Той е имал същия проблем със сърцето като дете, но това не му попречи да направи невероятна кариера, а именно успехите в нея вероятно са наклонили везните към отказване, без Агуеро излишно да рискува здравето си с още няколко сезона далеч от топ формата си.

Най-успешната част от кариерата му премина в Манчестър Сити, където за 10 сезона Агуеро отбеляза 260 гола в 390 мача.

През лятото той пристигна в Барселона с целта да играе рамо до рамо с най-добрия си приятел Лионел Меси, но обстоятелствата принудиха Меси да напусне в посока ПСЖ.

Все пак двамата имат предостатъчно мачове заедно за Аржентина, като за Агуеро те са 101, в които вкара 41 гола и участва на девет големи първенства.