Сервитьорка наплю сина на Доналд Тръмп

Конфузът с Ерик се разиграл в престижен бар в Чикаго

САЩ
17:09 - 28 Юни 2019
2949
Сервитьорка наплю сина на Доналд Тръмп

Синът на президента на САЩ Доналд Тръмп – Ерик, е бил наплют от служителка на престижен чикагския бар. Инцидентът станал във вторник вечерта. Според наследника на US държавния глава действията на жената са политически мотивирани.

„Това е просто отвратително действие. Някой, който очевидно има емоционални проблеми”, заявява младият Тръмп.

„За демократическата партия, която проповядва толерантност, това отново показва, че привържениците й не са никак учтиви. Когато някой е достатъчно болен, за да прибегне до плюене по някого, той просто показва, че е болен и отчаян, а също и факта, че ние печелим“, добавя той. Барът, където се е разиграла сцената, се казва The Aviary.

През юни 2018 г. тогавашният прес секретар на Белия дом Сара Сандърс беше помолена да напусне ресторант във Вирджиния. Същият месец, министърът на сигурността Кирстен Нилсен беше пресрещната от протестиращи във мексикански ресторант.

Хората искали да покажат недоволството си от политиката на администрацията на Тръм към децата мигранти, много от които са разделяни от родителите си. Нилсен казва също, че е имало и ситуация, когато е била наречена фашист, пак в мексикански ресторант.