Сестрата на Димитър Цонев е направила втори опит за самоубийство  

Общество
09:10 - 15 Март 2019
19665
Сестрата на Димитър Цонев е направила втори опит за самоубийство
 

Теодора Цонева – дъщерята на тв легендата Анахид Тачева и актьора Коста Цонев, пак загуби желанието си за живот и в навечерието на женския празник направи нов опит за самоубийство. 50-годишната дама си посегна на 7 март, но за щастие и този път докторите успяха да я спасят. Така както я спасиха и през есента на 2017-а, когато се нагълта с огромна доза приспивателни. 

По-миналия четвъртък сестрата на покойния телевизионен журналист Димитър Цонев беше откарана в несвяст във ВМА от линейка с пусната сирена. Докторите й отказват информация за това какъв метод за самоубийство е избрала и какво е състоянието й към момента, но Lupa.bg научи от свои източници, че госпожата вече е стабилна и няма опасност за живота й. Хора от семейството допълват, че тя отново се е нагълтала с хапчета.

През последната седмица личния джиесем на Цонева вдигаше синът й. На въпроса „Къде е майка ти?”, Дейвид отвръщаше: „По-хубаво да не знаете къде е. Добре е, бъдете спокойни. Аз съм вкъщи с нейна приятелка”. Племенницата на Теодора Деси и снаха й Маца пък изобщо не отговаряха на телефонни позвънявания – може би просто не са искали да дават разяснения за трагедията. 

Че Цонева е с лабилна психика, се знае от много години. Навремето брат й я вкарал в лудница, защото проявявала агресивност пред леля си. „Като ме закараха на 4-ти километър, бях бременна. Но понеже бях някъде във втория месец и не ми личеше, никой не ми вярваше. Когато разбраха истината, ме пуснаха. Баща ми ме изведе. Обадих му се преди това по телефона и му казах: „Ела да ме измъкнеш! Не знам защо съм тук!“. Там беше страшно, имаше особено тежки случаи”, споделяла е за някогашния си престой в психиатрията Теодора.

Анахид Тачева – майката на направилата пореден опит за самоубийство дама, е в САЩ още от есента на 2018-а и не може да й оказва подкрепа в сегашния труден момент. Легендарната говорителка от БНТ ще гостува на втората си дъщеря Ани в Америка до лятото. Наближаващата 80-те телевизионна звезда ще си дойде в родината чак за 23 август, за да направи панахида за третата годишнина от кончината на сина си Митко, а след това пак ще отлети в странство.

Версиите за това кое точно е подтикнало Теодора към новия й опит за самоубийство са няколко на този етап: любовна мъка, безпаричие или алкохолизъм. През 2018-а тя всячески се стремеше да подреди живота си, но не съумяваше. На нея й беше много трудно да си намира работа, а не можеше и да убеди човека, когото харесва, да й стане житейски партньор. 

Чак в началото на 2019-а Цонева се трудоустрои сравнително добре - като преводачка от италиански във фирма на Димитър Барбуков. „Мариана, вдовицата на брат ми Митко Цонев, оказа съдействие. Тя попитала известния предприемач и съпругата му Весела дали случайно нямат служба като за мен и се оказало, че разполагат със свободен щат”, сияеше Теодора по онова време.

Нейното финансово състояние през втората половина на 2018-а не беше никак за завиждане. Парите, които Цонева взе от продажбата на наследен от баща си имот, свършиха още миналото лято. Оттам насетне щерката на Анахид разчиташе най-вече на подаяния на сестра си Ани. Родственицата й изпращаше долари от Съединените щати, където е омъжена и живее от много години. 

„Със сумата, която получих от вдовицата на брат ми за моята половина от татковия ми апартамент на „Славянска беседа”, си купих самостоятелно жилище до хотел „Маринела”. Останаха ми няколко хиляди евро, но и тях похарчих. Добре че Ани ми помагаше, докато усилено си търсех работа. Без нея не знам как щяхме да я караме със сина ми Дейвид”, разказвала е Теодора.

Тя взе 85 хиляди евро от продажбата на имота в центъра на София. Дома си в кв. „Лозенец” пък придоби за около 70 хиляди.

Участничката в миналогодишното издание на риалитито „Гласът на България” и преди е разчитала на пари от роднини. Докато живеела в Италия, получавала средства от брат си и сестра си, защото заплатата й там била малка. В Рим изкарвала 680 евро на месец, а само наемът й бил 400 евро.

Голямата сестра на покойния Митко Цонев се завърна окончателно в София преди две лета след петилетки престой на Апенините. През есента на 2017-а тя направи опита си за самоубийство с приспивателни и алкохол, а след като докторите я спасиха, изкара курсове за юмейхо масажистка. По новата си специалност обаче не можа да си намери клиенти и скоро се отказа от идеята за кариера в областта на рехабилитацията. После имаше вариант да стане и преподавателка по италиански, но пък заплащането не я устройваше.

„Започнах и в колцентър, но издържах там само седмица. Беше ми трудно да се оправям с компютрите и софтуера, затова си тръгнах бързо. Ходих и на интервю за щат в „Кока-кола”, защото ми се стори, че съм подходяща за длъжността – да контактувам с италиански контрагенти. Да, ама не ми се обадиха, че съм одобрена и реших да се запиша в Бюрото по труда. По едно време мислех да отскоча и до БНТ - да питам Коко Каменаров няма ли подходяща за мен служба”, споделяла е дамата с талант на певица и диплома от ВИТИЗ за актриса.