Сестри-изверги оставят инвалиди да се мъчат във ВМА

Пациентите отказват да се хранят, тъй като няма кой да им помогне за тоалетна

Новини
14:28 - 24 Април 2019 (обновена)
2514
Сестри-изверги оставят инвалиди да се мъчат във ВМА

Свикнали сме да чуваме и четем колко е добро обслужването и грижите в някои от елитните ни болници. Да, ама не съвсем.

Поредният пример за "добро отношение" към пациентите са служителите във ВМА (Военномедицинска академия) - такива, които са полагали Хипократова клетва.

Сестри, които трябва да се грижат за инвалиди и оперирани в "Сърдечносъдова хирургия", отказват да проявят човещина, а гледат роднините в ръцете, за да им се бутне нещо.

Пациент, на който са ампутирани двата крака и е изключително трудноподвижен, се е мъчил часове, за да отиде по голяма нужда. Същото е и положението, когато трябва да отиде и по малка нужда, а той не е изолиран случай.

"Мъжът ми е вече повече от месец в болницата и отношението не се променя. Аз ходя всеки ден по няколко часа, за да се грижа за него. Нямам възможност постоянно, тъй като имаме две малки деца, а нямаме баби, на които да го оставим - споделя пред Lupa.bg съпругата на Илия М. от София. - С това, че може да има придружител при него, за което също си заплащаш за престоя, те си измиват ръцете. Усмихват се ехидно и толкова".

Пациентът Илия М. отказва вече да се храни няколко дни, тъй като му е трудно да отиде до тоалента, а когато жена му не е при него, той с хиляди мъки успява да го стори.

"За съжаление има и още пациенти, които се оплакват от същото "добро отношение". Но явно няма как да бъде разбит този стереотип. Ако им дадеш пари - те са ок да помогнат, но само през деня. През нощта - кучета ги яли пациентите. Къде останаха добрите хора и защо спряхме да правим добрини?", пита лаконично Елисавета - съпругата на Илия М.