Сестричката на отровеното дете от Кардам остава в критично състояние

Момичето има токсично увреждане на сърдечния мускул

Крими
09:25 - 30 Октомври 2019
4439
Сестричката на отровеното дете от Кардам остава в критично състояние

11-годишната сестра на починалото момченце от Кардам още е в тежко състояние и с опасност за живота, с токсично засягане на сърдечния мускул - остър миокардит. В болница е и по-малката сестра на починалото момче. Засега предположението е хранително натравяне, но близки се съмняват, тъй като всички 6 деца са яли една и съща храна, а само при 3 има проблем.

"През деня ядоха боб, по една вафла, ябълка и пиха безалкохолно. После вечеряха пържен салам, млечна салата и вафла", каза майката на починалото момченце Росица Маринова пред Нова тв.

Кметът на Кардам разказа, че децата са гледани според възможностите на семейството. Ходят на училище и детска градина, винаги били чисти.

Дядото Живко Иванов разказа, че в събота децата били добре и си играли. През нощта срещу неделя три от тях започнали да повръщат, а в неделя по обяд състоянието им се влошило и той извикал линейка. Съседи на семейството смятат, че децата е трябвало още тогава да бъдат откарани с линейка до болница, но спешният екип ги оставил вкъщи.