Шампионът в "Гласът на България" не познава баща си

През ключалката
12:53 - 18 Юни 2020
4892
Шампионът в "Гласът на България" не познава баща си

Роденият в Кърджали Георги Шопов бързо стана любимец на публиката в "Гласът на България" и очаквано на финала миналия уикенд безпроблемно отвя конкуренцията. 43-годишният мъж събуди симпатии не само с уменията си, но и с тежката си съдба и странните си тикове по тялото и главата, които са едновременно плашещи и очарователни.

Георги дължи нервните конвулсии не на друг, а на собствения си баща, който го е зарязал още в люлката. По-късно, когато Шопов поотраснал, родителят му се обадил и заявил, че иска да се срещнат и да стане най-после част от живота на дипломирания художник. Обещал да му дойде на рожден ден, но го излъгал и повече никога не се появил.

Именно след този случай Георги получил нервното разстройство. През годините обиколил десетки лекари, които били категорични, че тиковете са от стреса и разочарованието и няма как да се оправят медикаментозно.

"Свикнал съм с недостатъците, както съм свикнал да живея и без баща си. Дядо ми и чичо ми изиграха важните мъжки роли в моя живот, за което вечно ще съм им благодарен", казва Шопов.

По ирония на съдбата най-голямата ни естрадна звезда Васил Найденов също е виждал биологичния си татко само веднъж, на 33 години, когато уж разкаяният родител идва в гримьорната му след концерт, а по-късно потъва вдън земя.