Шарл Леклер най-бърз в Бахрейн

Пилотът на Ферари записа най-доброто време в рамките на първата сутрешна сесия

Спорт
13:48 - 10 Март 2022
1834
Шарл Леклер най-бърз в Бахрейн

Пилотът на Ферари Шарл Леклер записа най-доброто време в рамките на първата сутрешна сесия от официалните предсезонни тестове във Формула 1 за 2022 година в Бахрейн.

Монегаскът успя да направи обиколка за 1:34.531 с гумите C3, като бе с 0.539 секунди по-бърз от Алекс Албън. Тайландецът обаче постигна своя резултат с по-меките смеси C4 за тима на Уилямс. Тройката бе затворена от четирикратният световен шампион Себастиан Фетел, който направи обиколка с 1.175 по-слаба от тази на Леклер, отново с гумите С3.

Най-активен в рамките на първите четири часа от първия тестов ден на „Сахир“ бе Серхио Перес, който направи 70 обиколки за тима на Ред Бул и даде четвърто време с изоставане от 1.446 от първия, също с С3. С втория най-голям километраж сесията завърши Леклер, който направи 64 тура, а тройката в този показател бе затворена от Люис Хамилтън, който направи 62 за Мерцедес.

В дъното на класацията за измината дистанция се нареди Ландо Норис, който направи едва 21 обиколки заради проблеми в спирачките на неговия Макларън. Тимът на Хаас пък изобщо не излезе на пистата, но причината затова бе забавянето при транспортирането на оборудването на американския тим, което пристигна в Бахрейн едва във вторник вечерта.

От Хаас се надяват Пиетро Фитиплади да вземе участие в следобедната сесия, която започва в 14:00 часа българско време и също ще продължи четири часа.