Шефът на Би Ти Ви: Не съм бил на ски с Васил Божков, ще водя дела

Общество
10:49 - 01 Юни 2020
6584
Шефът на Би Ти Ви: Не съм бил на ски с Васил Божков, ще водя дела

Твърденията, че съм ходил в Куршевел с Васил Божков, са абсолютно неверни. Това обяви главният изпълнителен директор на „Би Ти Ви Медия груп” Флориан Скала. В интервю за „24 часа” австриецът е категоричен, че не е ходил заедно с Васил Божков в най-скъпия зимен курорт в света – френския Куршевел.

„Както стана ясно от позиция на компанията, тези твърдения са абсолютно неверни. Ще предприемем съответните правни стъпки срещу тях”, закани се Скала. Най-вероятно медийната група ще заведе дело срещу Цветомир Найденов, но подробности за това не се дават от шефа на Би Ти Ви.

Той коментира и атаката на премиера Бойко Борисов, който разчете абревиатурата БТВ като „Божков тв”.

„Подобни атаки към медия с въздействието на Би Ти Ви не са необичайни, за съжаление. Но ние знаем, че журналистиката означава проверени факти и представяне на всички страни по темата. Аз виждам истинска журналистика в нашите новини и публицистика. В крайна сметка сме тук заради зрителите. Според последното проучване на “Маркет линкс” Би Ти Ви е телевизията, на която те вярват най-много, която биха потърсили за помощ първо и която чувстват най-близка. Това е оценката, към която се стремим".

Уточнение: Флориан Скала оглавява bTV Media Group от края на 2016 г. Преди това Скала е бил на ръководни позиции в Markiza Group в Словакия (също част от CMЕ) и RTL - Австрия.