Шефът на НСО: Близък на Бойко е направил снимките в спалнята му

Новини
19:22 - 05 Юли 2020
4533
Шефът на НСО: Близък на Бойко е направил снимките в спалнята му

Някой от близкия кръг на Бойко Борисов е направил снимките от неговата спалня. Това даде да се разбере в интервю за Би Ти Ви ген. Красимир Станчев.

Въпросните снимки от вила "Секвоя", в която живее българския министър председател се появиха в средата на т.г. Те са направени в спалнята му в държавната резиденция в Бояна.

"Проверката тече. Но по никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Разбирате, че всеки човек, както и политиците, имат кръг от хора, как са го преценили този кръг. Защото от нещо такова произтичат тези снимки.", твърди сега в интервюто шефът на НСО и добавя: "Нашата съпричастност, в кавички, е как да ви кажа ...има определен кръг лица, които се чувстват близки на това лице. За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки"

Станчев категорично отрича да е възможно тези снимки да са правени с помощта на хора от НСО. "Вярвам на тези хора. Те са от 11 г. с него – с добри взаимоотношения помежду си. Те му вярват на него и той на тях. Няма как някой да си подложи такава динена кора", твърди той.

На въпрос как се е стигнало до подобен пробив в толково строго охраняван обект, Станчев повтори, че снимките може да са само от кръга хора, на които премиерът "е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва". "Всъщност – така, според мен, се е случило", каза шефът на НСО.

Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпа за бюджета. Можеха да предложат на НСО да направи промени в ЗМВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще съществува. Така пък Станчев коментира промените в ЗМВР.