Шефът на "Лидл България": Ограничението на вноса може да предизвика ответен удар от други страни

Представители на търговските вериги се срещнаха с премиера

Новини
12:22 - 15 Април 2020
4247
Шефът на "Лидл България": Ограничението на вноса може да предизвика ответен удар от други страни

Посланието на всички търговски вериги са в кризиснана ситуация да се отворят максимално всички канали. На срещата с премиера представихме допълнителни мерки за финансиране и улесняване на логистиката, за да се предложи местна продукция от малки производители при гаранция за качество по рафтовете на магазините. Това заяви на съвместен брифинг със земеделския министър Десислава Танева управителят на "Лидл-България" Милена Драгийска. 

Драгойска изказа благоданост на премиера, че на срещата търговските вериги и кабинета са се обединили около работещи мерки и имат общо разбиране по смислен начин да се повпогомне бг производител

Трябва да скъсим пътя на комуникация и да помогнем на най-спешните – тези, които имат продукция, на които е отказан износ, обясни управителят на "Лидл". 

Обяснихма на премиера, че налагането на изцяло ограничение за асортимент, който е изключително български,  може да доведе до мярка от държавите, чиито продукти и сега са на рафтовете – моцарела, пармезан, пудинг и да бъде попречено на износа на българска продукция в тия страни, обясни Драгийска.