Шефът на "ТАД Груп" дойде уверен в съда (СНИМКА)

Прокуратурата поиска делото да се гледа при закрити врати

Новини
11:24 - 08 Август 2019
5200
Шефът на "ТАД Груп" дойде уверен в съда (СНИМКА)

Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, който ще отговаря пред съда, че е организирал хакването на НАП. Той иска да намалят наложената му гаранцията от 100 000 лева, а прокуратурата - постоянен арест. Обвиненият бизнесмен дойде с уверена крачка в съда, а прокурорите поискаха журналистите да не могат да влизат в залата по време на мярката. 

Lupa.bg научи, че адвокатите на Тодоров ще настояват, че той не е организатор на хакерската атака срещу НАП. Също така защитниците ще изтъкнат чистото минало на клиента си и ще гарантират, че той няма да избяга в чужбина. "Не съм поръчвал нищо, това е нелепо. Не мога да коментирам в момента", каза Тодоров пред журналисти.

Бизнесменът е обвинен в подбудителство към кибертероризъм. Според прокуратурата той е накарал Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП и да ги разпространи в публичното пространство. Това е създало смут и страх в обществото, твърдят от държавното обвинение.

Паричната гаранция на Бойков е 20 000 лева, а търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков е с мярка - подписка.

Очаквайте подробности.

Снимка: Агнес Методиева