Шефката на болницата в Раднево остава в килия

Съдът не пусна на свобода и шофьора на д-р Мая Узунова

Общество
15:00 - 05 Март 2020
2588
Шефката на болницата в Раднево остава в килия

Директорката на болницата в Раднево д-р Мая Узунова, шефката на "Труд и работна заплата" (ТРЗ) Марта Стефанова и служебният шофьор Слави Иванов остават постоянно в ареста, реши пловдивският апелативен съд. Той прецени, че е налице обосновано предположение за авторството на вменените престъпления.

Лицата са обвинени в сложна и многообразна дейност, осъществявана с други лица извън болницата. Те са обвинени, че са действали в различни комбинации помежду си поради което делото е от висока фактическа и правна сложност. Предстоят множество разпити на свидетели и експертизи, поради което съдът счита, че най-адекватната, за настоящия ранен етап от разследването, е мярката „задържане под стража“.

Марта Стефанова е привлечена в качеството на обвиняема за това, че в периода месец април 2018 г. до месец декември 2019 г. в Раднево, в условията на продължавано престъпление като извършител в качеството си на длъжностно лице – Специалист човешки ресурси и ТРЗ на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков", в съучастие с Мая Узунова като съизвършител, както и със Слави Иванов като помагач, присвоила 83 862 лв. чрез граждански договори.

Със същото постановление Стефанова е привлечена в качеството на обвиняема за това, че в периода април 2018 г. до декември 2019 г., в Раднево и в Стара Загора е придобила 192 399 лв., като  преобразувала сумата в злато, апартамент и автомобили.

Шофьорът Слави е привлечен под отговорност за това, че в периода април 2018 г. до декември 2019 г., в Раднево и в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление като извършител в съучастие с Марта Стефанова придобил имущество – парична сума в общ размер 192 399 лв. и я преобразувал в злато, апартамент и автомобили.

Директорката Узунова е привлечена за това, че в периода месец април 2018 г. до месец декември 2019 г. в Раднево, в условията на продължавано престъпление, като извършител, в качеството си на длъжностно лице - управител на МБАЛ “Доктор Димитър Чакмаков – Раднево“, в съучастие с М. А. като съизвършител, в качеството й на длъжностно лице – главен счетоводител и М. С. като съизвършител, в качеството й на длъжностно лице – Специалист Човешки ресурси и ТРЗ, в същото лечебно заведение, както и със Слави Иванов Славов като помагач, присвоила чужди пари – собственост на МБАЛ ”Д-р Димитър Чакмаков – Раднево“ в размер на 83862 лева, представляващи парични суми по граждански договори с различни лица, връчени в това й качество и поверени й да ги пази и управлява, като присвоеното е в големи размери.