Шефката на ГЕРБ в НС: Родопите скърбят за Ламбо

Даниела Дариткова припомни делото на рода на Стефан Данаилов за просветата

Общество
12:48 - 27 Ноември 2019
7112
Шефката на ГЕРБ в НС: Родопите скърбят за Ламбо

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се включи в съболезнованията към близките на легендата Стефан Данаилов, но и припомни делото на неговия род за просветителството в Родопите - нейния избирателен район.

"Стефан Данаилов е оставил следа в живота на всеки българин. Освен емблема на българското кино, той беше преди всичко един от най-обичаните личности, доблестен човек и голям политик. Неговият род произхожда от кв. Райково. Приносът му за Родопите е безспорен, затова през 2012 г. бе удостоен с най-високото отличие на общината "Почетен гражданин на Смолян". Баща му е сред основателите на читалище „Балкански просветител“. А прадядо му - Данаил Костов, е известен родопски будител, общественик и борец за самостоятелна българска църква. Като актьор, народен представител и министър на културата проф. Данаилов полагаше грижи и се отнасяше с особено внимание към проблемите на културата в Родопите. Днес цяла България скърби за него!
Скърби и Смолян! Той е една от личностите, които обединяват нацията ни. Поклон и вечна му памет!", написа Дариткова в социалната мрежа.