Шефовете на Олимпик Марсилия не дават задна, скочиха на заплахите от феновете

Спорт
17:02 - 20 Септември 2023
2346
Шефовете на Олимпик Марсилия не дават задна, скочиха на заплахите от феновете

В Олимпик Марсилия цари сериозно напрежение след среща между ръководството на клуба и организираните фенове в понеделник (18 септември). След срещата се появи информация, че привържениците са заплашили клубната управа и са я притиснали да подаде оставка.

Вследствие на това, от клуба излязоха с изявление, което гласи следното: „След среща, проведена в понеделник, 18 септември 2023 година на тренировъчната база, представители на организираните привърженици изразиха желанието си настоящият борд на Oлимпик Марсилия да подаде оставка. Заплахата за война беше направена, ако не подадем оставка.

Управителният съвет на OM вярва, че може да има нормални отношения със своите привърженици и всички в клуба – играчи, персонал и ръководство, смятат, че критиката е неразделна част от ролята и честта да представляваш Oлимпик Марсилия на и извън терена.

От друга страна, Управителният съвет на OM не може да приеме лични заплахи. Членовете му не могат да толерират индивидуални атаки или каквато и да е форма на неоснователна публична клевета. Връзка, основана на сплашване, не може да гарантира минималните приемливи условия за Управителния съвет на клуба да продължи да инвестира в клуба“.

В момента Марсилия е на четвърто място в Лига 1 след 2 победи и 3 равенства в 5-те си мача до момента, но не успя да се класира за Шампионската лига този сезон, защото отпадна в третия квалификационен кръг от Панатинайкос.