Шестима са задържани при спецакция в Плевенско

Общество
19:00 - 29 Март 2023
1972
Шестима са задържани при спецакция в Плевенско

Шестима души са задържани при специализираната полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред, извършена днес в област Плевен. Това съобщи старши експерт Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Те са арестувани за различни престъпления.

По време на акцията е разкрит извършителят на кражба на пет тона царевица от зърнобаза в село Божурица, посочи Цветкова. Той е на 24 години, от село Въбел, и е задържан за 24 часа.

В хода на операцията в село Буковлък са извършени претърсвания и проверки на различни адреси. В една от къщите са установени листи, изписани с имена и числа. Задържани са двама с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят се изяснява.

При полицейската операция са иззети незаконно придобити дърва за огрев, наркотици и контрабанден тютюн.

В днешната акция участваха униформени служители от всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зоналното жандармерийско управление в Плевен. Включени бяха служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция. На възлови места в региона бяха изградени временни контролно-пропускателни пунктове.