Шофьор на "Голф" кара в аварийната лента, за да избегне тапата на "Хемус" (Снимки)

За това алармираха от Европейския център за транспортни политики

Новини
20:15 - 10 Ноември 2023
5143
Шофьор на "Голф" кара в аварийната лента, за да избегне тапата на "Хемус" (Снимки)

Шофьор на "Голф" опита да избегне огромното задръстване на магистрала "Хемус" преди тунела „Топли дол".  Той се е движил по аварийната лента между тунел "Ечемишка" и тунел "Топли дол" в посока Варна. За това алармираха от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП). 

"Докладван ни е нарушител придвижващ се в аварийната лента на АМ "Хемус" между тунел "Ечемишка" и тунел "Топли дол" в посока Варна", пишат от центъра във фейсбук страницата си.  

Товарните автомобили в посока София се пренасочват от автомагистрала (АМ) „Хемус" по път Ботевград - София. Мярката се налага по инициатива на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - София във връзка ремонта на тунел „Топли дол" на магистрала „Хемус" и интензивния трафик на превозни средства в деня преди почивните дни, съобщиха от АПИ. 

Създадена е следната организация на движение: товарните автомобили в посока София на АМ „Хемус" се пренасочват на пътен възел „Ботевград" към Ботевград, където по околовръстния път на града, трафикът продължава по пътя Ботевград – София.

Леките автомобили на АМ „Хемус" в посока София изчакват на интервали пред тунел „Топли дол", където периодично се пропускат, поради създадената организация за намаляване на образувалата се колона от превозни средства в посока Варна, чрез обособяване на две ленти за движение в посока Варна.

Основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол" и „Правешки ханове" на автомагистрала „Хемус" започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела. Планира се ремонтът да продължи до юли догодина, когато ще се възстанови движението през тях и ще започне обновяването на тръбите в посока София.