Шофьор с 3.40 промила блъсна жена на тротоар

Новини
11:50 - 01 Юни 2020
2048
Шофьор с 3.40 промила блъсна жена на тротоар

Десетки административни нарушения и престъпления, извършени от водачи, са установени по време на проведена акция на полицията по контрол на пътното движение в област Пазарджик. 
Акцията е обхванала райони в малките населени места, дори и тези, които са най-отдалечени от общинските центрове. В нея са включени екипи от пътната и охранителната полиция, както и технически средства за контрол на скоростта.
 
„Установени са водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Най-фрапиращият случая е констатиран на улица в пазарджишкото село Овчеполци. Лек автомобил ВАЗ с водач на 41 години от съседното село Черногорово загубил управлението над возилото си. Колата се качила на тротоара и блъснала намиращата се там 74-годишна жена от село Овчеполци. Пострадалата е транспортирана от екип на "Спешна помощ" до МБАЛ - Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота. Служителите на „Пътна полиция" тествали шофьора с дрегер, като уредът отчел 3.40 промила концентрация на алкохол. Той, както и останалите водачи употребили алкохол са задържани в арестите на полицейските управления в региона", коментира Стоянов.