Шок цена : 12,52 лева за 1,5 литра минерална вода на Летище Варна

Актуални новини
17:15 - 02 Юли 2020
8109
Шок цена: 12,52 лева за 1,5 литра минерална вода на Летище Варна

Неоправдано високите цени в някои заведения на плажа вече почти не изненадват никого, макар да възмущават не особено богатите български летовници. 

На този фон родни туристи, летели от София до Варна се възмутиха, че на морското летище литър и половина минерална вода от френската марка "Evian" струва 12,52 лева. В търговските вериги извън летището същата бутилка се предлага в ценовия диапазон от 3,62 до 4,39 лева.

Макар България все още да не е в еврозоната и у нас да не можем да се разплащаме в евро, освен в безмитните магазини на летищата, цените на стоките на варненския аеропорт са изписани единствено в евро.


Бутилка българска минерална вода от половин литър пак на варненското летище струва 4 лева, т.е близо 2 евро. За пример същото количество минерална вода в безмитните магазини във Виена е по-малко от 1 евро. От година насам в австрийската столица вече се предлага и безплатна минерална вода на очакващите своя полет във фоайетата.

Обикновено кафе на варненския аеропорт е 3-4 лева лева, чаша черен, зелен или билков чай е по 4-5 лева, а студеният е два пъти по-скъп. Българските вафли, които в магазините са между 40 стотинки и левче, на летището в морската столица се предлагат 5-6 пъти по-скъпо. Малък млечен чуждестранен шоколад гони 12 лева, черният е по-скъп.

Най-обикновен мини сандвич на Летище Варна гони 7 лева.