ШОК! Изританият Десислав Трайков поема Бургаския затвор

Общество
15:00 - 17 Май 2022
8415
ШОК! Изританият Десислав Трайков поема Бургаския затвор

Изританият от началническия пост в Софийския централен затвор Десислав Трайков се връща в системата! Източник на Lupa.bg разкри, че старши комисарят, уволнен на 4 юни 2021 г. от служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов заради образувано срещу него дисциплинарно производство, се стяга за шеф на Бургаския затвор.

Информаторът ни потвърди, че ст. комисарят завел дело срещу уволнението си, което на първа инстанция загубил. Сега процесът бил на по-горна, където, обаче, Трайков се похвалил в тесен кръг, че се бил „оправил” в съда и затова щял да бъде възстановен на работа директно като началник на пандиза в Бургас.

Десислав Трайков подаде заявление за напускане и бе отстранен от шефския пост в Централния софийски затвор и през 2019-а от тогавашния правосъден министър Данаил Кирилов, наречен незаслужено от медиите Барни Ръбъл.

Причина стана издънката с наркобарона Будимир Куйович. Сърбинът, който тогава излежаваше последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога, бе задържан в края на август да шофира с фалшива португалска книжка по магистрала „Тракия” на път за морето, докато е в отпуска за добро поведение от затворническото общежитие в Казичене.