ШОК! Синът-апаш и наркоман наследява творби за милиони на Георги Чапкънов

Черната овца Константин се лекува от параноидна шизофрения

Шоу
16:11 - 19 Януари 2024
9038
ШОК! Синът-апаш и наркоман наследява творби за милиони на Георги Чапкънов

Преди 3 години и половина най-малкия син на известният скулптор Георги Чапкънов - Константин изпълни криминалните хроники. Той обра банков клон на бул. „Цар Борис III” с пистолет играчка, облечен в розови дънки, с розови обувки и чорапогащник на главата и задигна около 12 000 лева.

Константин полежа малко в затвора, а после беше пратен в психиатрия за пореден път с диагноза параноидна шизофрения. Коста, както го наричат на галено от десетилетия, имал много сериозни психически проблеми, отключени от употребата на наркотици.

Константин не работи, а жена му Станислава гледа двете им дъщери. Въпреки, че е черната овца на семейството на скулптора, той обаче чака да се облажи с голямо наследство.

Скулпторът с Тодор - единствения наследник, който се грижи за него

Чапа, който утре става на 81, е завещал всичките си непродадени произведения на Коста. Той е единственият от тримата му синове, който го последва в скулптората. Стойността на творбите е невъзможно да се определи, но по всяка вероятност става дума за милиони.

Великият Чапкънов, който миналата година едва не умря от COVID, е с още десетки заболявания и отдавна си е написал завещанието. С малкия си син Константин и доведения си син Крум Чапа споделя с огорчение, че от години не общува. Въпреки това той не ги е лишил от наследство. А на Коста се падат всичките му скулптури.

Иначе за големия майстор се грижи единствено синът му Тодор, който плаща по 3000 лева месечно за грижи в хоспис за гаснещия гений.