Шоуто на "Виктория сикрет" спира?

Решението дойде след критиките, че модната марка показват твърде разголени тела

Мода
12:41 - 22 Ноември 2019
3345
Шоуто на "Виктория сикрет" спира?

Прочутият производител на бельо "Виктория сикрет" отмени годишното си шоу. През май компанията заяви, че преосмисля телевизионната си рекламна политика и че марката трябва да се развива, с оглед на планираната промяна в бизнеса й, предаде Би Ти Ви.

Решението дойде на фона на критиките, че ревютата на модната марка показват твърде разголени тела, което е сексистко и далеч от реалността. Компанията, която беше знакова за всички видове бельо, напоследък губи клиенти, които предпочитат по-евтини и практични модели.

Дефилето започва да се излъчва по телевизията през 2002 г., като събира милиони зрители. Идеята за спектакъла идва от т.нар. "ангелски сутиен", който беше популяризиран от Тайра Банкс и представен от "Виктория сикрет" през 1998 г.


Честта да носи крилата има цели 22 пъти Адриана Лима. Бразилката приключи кариерата си на "ангел" миналата година. "Уолстрийт джърнъл" също потвърди, че това може да е последната година на телевизионното шоу. Според изданието компанията е спряла да прави предавания и се подготвя за ново съдържание. Сред топ моделите на "Виктория сикрет" понастоящем, които феновете няма да видят, са Кендъл Дженър, Джиджи и Бела Хадид др.