Шпионският скандал ескалира: Разпитаха сина на личния охранител на Людмила Живкова

Политика
12:45 - 12 Септември 2019
7440
Шпионският скандал ескалира: Разпитаха сина на личния охранител на Людмила Живкова

Шпионският скандал с обвинения в слугинаж към Русия ескалира – на разпит е бил привикан председателят на председател на УС на БРОД за България и син на личната охрана на Людмила Живкова – Лазар Мурджев.

„Бях привлечен към това дело като свидетел”, съобщи пред Bulgaria ON AIR синът на Димитър Муджев. „Почти 10 г. издаваме списание „Сигурност”, в него Малинов го привличаме като експерт. Службите имат право и техен ангажимент е да докажат онова, за което говорят”, отсече Лазар Мурджев.

„Въпросът е как идват средствата, но шпионството е друга материя”, коментира призованият като свидетел по шпионския скандал. Мурджев допълни, че не се притеснява от нищо, това бил абсолютно измислен формат.

"Считам, че на тези момчета така им е наредено и те са си изпълнили задълженията", допълни той.

Скандалът с обвинение в шпионаж в полза на Русия бе в пика си в понеделник, когато беше повдигнато обвинение в на председателя на Национално движение „Русофили” Николай Малинов. Вчера в парламента по темата бяха изслушани председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи.

От опозицията настояха за шпионската афера да говори лично премиерът Бойко Борисов. Той обаче отказа коментар с аргумента, че няма отношение и въпросът касае службите за сигурност и прокуратурата.