Ще се влиза ли със зелен сертификат в парламента?

Първи председателски съвет днес в Народното събрание

Новини
08:46 - 07 Декември 2021
1749
Ще се влиза ли със зелен сертификат в парламента?

Ще се влиза ли в Народното събрание със зелен сертификат? Това ще решават депутатите на първи председателски съвет днес в парламента. Големите противници на важния пропуск до обществени места са "Възраждане". 

Идеята е на най-голямата група в Народното заседание – тази на " Продължаваме смяната ". 

"Поради характерния допуск на външни лица Народното събрание не се води публично място в общоприетия смисъл и не се ползват лишения на здравния министър за социални здания. Правилата би трябвало да са за всички ", сподели ръководителят на Народно събрание Никола Минчев на 4 декември.

В постройката се влиза единствено с акредитация, а достъпът е контролиран. 

Моето персонално мнение е, че зелен документ е нужен за всяка обществена постройка, каквато е Народното заседание “, съобщи Даниел Лорер от ПП.

Според здравния министър Стойчо Кацаров депутатите би трябвало да дадат образец, като влизат в Народното събрание с документ, само че решаването е на управлението на Народното заседание.

Всички от групата на ГЕРБ са имунизирани и имат зелен документ. „Това би подсигурило, че всички съблюдават разпоредбите, както е във всяко друго място в страната", категорична е  Десислава Атанасова от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия споделиха, че с тях сходно предложение не е обсъждано. От ИТН се въздържаха с аргумента, че решаването е в ръцете на новия ръководител на Народното събрание. А от " Демократична България “ не коментираха.

От „ Възраждане “ ще предложат краткотрайна анкетна комисия, която да проверява здравните ограничения, наложени от кабинета „ Борисов “ и двете служебни държавни управления.