Щерката на Младен Маринов купила кола от скандалния Илия Златанов

Бившият министър се е возил в автомобил, собственост на свекъра на Радост от "Огледала"

Общество
16:48 - 11 Ноември 2021
5367
Щерката на Младен Маринов купила кола от скандалния Илия Златанов

Дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов – Силвия Маринова – е била собственик на пикап, отнет от активите на фирма на скандалния бизнесмен Илия Златанов, съобщи "Свободна Европа". Става дума за "Тойота Тундра", купена от негова фирма.

Златанов е основният герой в разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета" и свекър на Радост Драганова от "Огледала". Бизнесменът твърди, че е бил изнудван от бившия следовател Петьо Петров с помощта на висши прокурори.

Колата била купена от неговата фирма "Изамет Транс". През 2017 г. бил прехвърлен на друго дружество – "К Корекшън". По това време Златанов вече е в конфликт със сина си Явор, с когото спорят заради имущество. В опит да запази активите той изнася пикапа заедно с други коли в Германия. Две години по-късно Явор Златанов твърди, че под натиск прехвърля "К Корекшън" на бившия боксьор Кристиян Христов. По онова време той е в болница заради животоспасяващо лечение. В историята вече се е намесил Петров, който според Златанов-старши го принудил да подпише запис на заповед за 3 млн. лв. в полза на съпругата му Любена Петрова.

След като "К Корекшън" е прехвърлена на Христов през пролетта на 2020 г., "Тойтота"-та е продадена на Силвия Маринова за сумата от едва 9200 лв. Само ден след излъчването на първата част от "Осемте джуджета" в интернет, тя също продава пикапа. Според Златанов-старши лично бившият министър Младен Маринов е ползвал колата.